Etter kveldens ville vesten danser ble det også ville tilstander i Livesenteret til Tv2.no da duellantene ble lest opp. Da Kathrine & Tom Erik ble ropt opp som Venke & Egors motstandere var det ikke bare Kathrine som fikk hakeslipp, og salen som gispet, men folket på chatten tok helt av, og kommentarer om kjøpte stemmer og korupsjon(!) kom som perler på en snor.

At Kathrine & Tom Erik havnet i duell var høyst ufortjent ja, men Skal vi danse er inne i sin 9.sesong og har snart 100 sendinger. Hvert eneste år er det par som ryker ut og havner i duell som skaper ramarskrik og rabalder i etterkant. Noen som husker Jenny Skavlans exit? Blomster Finn? Esben Esther? Dag Otto Lauritzen? Eldar Vågan? At Cathrine i fjor toppet dommerlisten i semifinalen men alikevel ble slått ut i duell mot Hanne? Listen er LANG, og det viser seg gang på gang at det paret som ligger øverst hos dommerne tror folk er sikre, og dermed stemmer de heller på andre par lenger nede på listen for å redde dem. Når det så bare er 5 par igjen og 2 av de skal i duell så er det ikke nødvendigvis så veldig mange stemmer som skiller en sikker 3.plass fra en høyst usikker 4.plass, og da får vi slike duellsjokk som vi så i kveld.

Forrige gang Venke & Egor var i duell i år var da de var 8 par igjen, da havnet de på 3.plass hos dommerne, men fikk altså så lite seerstemmer at de endte i duellen mot Jarl & Alexandra.

Slik så derimot kveldens dommerpoeng ut:

Trine Tor Karianne Christer Sum Plassering Wienervals Totalsum Total plassering
Kim-Daniel & Elena 10 9 9 10 38 1 0 38 3
Eli & Bjørn 6 5 6 6 23 5 0 23 5
Eirik & Nadya 9 7 8 9 33 3 6 39 2
Venke & Egor 7 6 7 8 28 4 2 30 4
Kathrine & Tom Erik 9 8 10 9 36 2 4 40 1
41 35 40 42 158

Selvsagt syns jeg det er veldig kjipt for Venke & Egor at de er ute for de hadde absolutt fortjent en uke til i konkurransen, særlig siden neste uke er showdans – og jeg har en magefølelse på at ingen par kommer til å ryke. (Da vil vi få to sendinger med 3 par i hver før finalen – med mindre TV 2 har et annet ess i erme!)

Men gratulerer så mye med en knakende god 5.plass Venke & Egor! Det har vært knallgøy å følge dere på parketten i høst. Så glad for at du har vært med Venke – og den indre ballerinaen din fikk du virkelig vist frem 🙂 Heldigvis blir det et lite gjensyn med alle parene i finalen 23.november!

 

 

4 comments on “Jenteduell – Skal vi danse 2013”

 1. Må innrømme at jeg fikk hakeslepp da det ble klart at det var Venke og Kathrine som skulle i duell, det var en kjempeoverraskelse. Men, det er som du sier… det er jo tross alt sesong 9 nå og vi har sett tidligere at det kan skje at den som topper dommernes poengliste ikke nødvendigvis er reddet fra danseduell. Selv hadde jeg tippet både Venke og Kathrine blant topp 4, så det er kjipt at en av dem nå er ute.

  Jeg er også veldig spent på hva TV 2 gjør videre, siden det stadig er ett par for lite i forhold til det det egentlig skulle ha vært. Vanskelig å vite hvordan TV 2 løser dette, men det gjenstår jo da å se. For det er vel mer sannsynlig at ingen ryker ut i neste program enn at de går fra 11 til 10 «episoder» denne sesongen. Finalesendingen er vel 23.november, så vidt jeg har forstått? Det er vel ingen endring der, selv om det nå er ett par for lite? Vel, de har sikkert en plan for hvordan de gjør det.

  Ett er i hvertfall sikkert, nemlig at konkurransen virkelig vil tilspisse seg når de er så få igjen som de er nå.

  Syns for øvrig det var gøy med countrykveld, country er en av favorittsjangerne mine når det gjelder musikk. Og jeg elsker selskapsdans, så begge de to tingene var topp 🙂

  • Hei Heidi!
   Jeg har også vært skråsikker på at topp fire i denne konkurransen var spikra, men den gang ei.

   Finalen blir fortsatt 23.november og det blir 11 program i høst slik som det har vært meningen hele tiden. TV 2 har helt sikkert en plan, bare de ikke vil ut med den helt enda. Men jeg syns det hadde vært naturlig å droppe utstemming etter showdansen neste uke siden den ikke er en del av de 10 dansene som konkurransen egentlig bygger på. Uansett, showdans er alltid supergøy, og i år blir det en ekstra tvist og…. Gled dere 😉

   Sangene i kveld var flotte, studio var nydelig og koreografiene var kjempestilige! Alt i alt en topp sending spør du meg 🙂

 2. Så här är det hos oss också,värsta upproret när Bygg-Ville gick ända upp till tredje plats.Han kunde inte dansa men,men folk röstade som tokiga.Man vet inte hur folk tänker ibl.
  Det var mycket trevligt igår så mycket som jag fick se.
  Tack för att jag kan läsa här.
  Ha en fin söndag !

  • Tenker at mange av Carl sine fans nå bruker alle sine stemmer på Eli, og dermed er det ikke så rart at hun er populær.
   Moro at du følger med både her og på chatten, Anitha! Setter pris på det 🙂
   God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.