Samba
Brasils Nasjonaldans Nr. 1 – Men den kommer egentlig fra Afrika, og ble tatt med til Bahia i det nordlige Brasil av slavene som arbeidet på sukkerplantasjene. Etterhvert mistet dansen sitt afrikanske preg, og ble som sagt, Brasils Nasjonaldans. Overalt i Brasil finner man Samba-skoler, og det var karnevaler i Rio de Janeiro som først satte Samba'en på det Internasjonale Dansekart. Det amerikanske danseparet Irene og Vernon Castle brukte Samba i sine rutiner, og således ble dansen spredt verden over.
www.ballroom.nobeskrevet av Gerd-Ragna Bloch Thorsen

Ikke mange timene igjen før fjærpryden vrikker seg over dansegulvet i Nydalen, og heller ikke lenge før dommerne finner frem sine karakterer.
Er egentlig en litt rar fredag i dag synes jeg, før de tidligere sendingene i år har jeg vært nervøs på Gyda og Burres vegne foran utstemningsdelen, men i dag spiller det ikke så stor rolle hvem som ryker ut.. Nå har jeg ingen STORfavoritt, men det er jo flere jeg synes det ville være synd for hvis de skulle gå ut i kveld…
I dag tror jeg Siri virkelig overbeviser siden hun endelig skal danse latin igjen, i tillegg tror jeg Lene lager bra show og Mikkel og Tore Andre holder seg nok i øvre del av dommerrangeringen i kveld også.  Spent på hvordan det går med Tor, Hanne og Gaute, tror de får færrest dommerpoeng i dag, og har en følelse av at duellen
blir mellom de sistnevnte..

Men husk å stem på din favoritt!

1. Hanne og Asmund  – 5 til 26400

2. Gaute og Elena – 4 til 26400

3. Tore André og Nadya – 11 til 26400

4. Mikkel og Therese danser – 6 til 26400

5. Siri og Lars Alexander – 10 til 26400

6. Tor og Maria danser – 3 til 26400

7. Lene Alexandra og Tom-Erik – 1 til 26400

Rhythm
Rhythm har i år som i fjor premiere like etter at Skal vi danse sesongen er ferdig. 17.november har de premiere på Chat Noir, før de skal turnere oppover i trøndelag, og på østlandet før foreløpig siste forestilling finner sted 14.12 på Chat Noir..
Er sikker på at det er en strålende forestilling, i tillegg til en rekke dansere fra Skal vi danse har de i år med seg flere fra So you think you can dance Scandinavia! Så om de kommer til et sted nær deg, hadde jeg hvertfall sett på de om det var meg.

rhythmplakat111
Klipp fra fjorårets forestilling!

Kveldens poeng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.