Denne uken har kjendisene øvd iherdig på quickstep eller rumba i treningslokalet, og låtene er hentet fra kjendisenes ungdomstid. Dermed får vi et stort spenn, med låter fra midten av sekstitallet og fram til 2000-tallet med blant andre Backstreet Boys!

Første par på parketten er konkurransens eldste kjendis. Carl & Therese danser quickstep til «It’s Not Unusual» (Tom Jones). Denne låten er fra 1965, og på denne tiden studerte Carl i England, og han var allerede da sterkt engasjert i studentpolitikken. I sin egen biografi «Ærlig talt» beskriver han tiden sin i England slik:
«Jeg gikk en tøff skole som debattant og møteleder. Jeg lærte møte- og debattprosedyrer, grunnprinsipper i vedtekter og organisasjonskultur, jeg utformet delegasjons- og kontrollrutiner, jeg lærte å skille mellom person og sak, jeg lærte engelsk flytende, og jeg lærte taktisk organisasjonsarbeid. Jeg fikk også en god del selvtillit – for mye, vil sikkert mange hevde – fordi jeg helt på egen hånd hadde maktet å bli til noe blant engelske studenter i Nordøst-England.»

Med nok en låt fra 1965 er Eli & Bjørn er neste par på gulvet, og sin rumba danser de til «My Girl» (The Temptations). I et intervju med Dagbladet i 2006 kom Eli med følgende uttalelse da hun ble spurt om hun var politisk engasjert i de radikale 60-årene: » Nei, nei, nei, nei. Jeg var ikke politisk interessert i det hele tatt. Jeg var interessert i å ha det moro, jeg. Gutter, sang og dans.» Dermed vekker nok denne sangen gode minner for Eli, og vi får helt sikkert se en fin rumba. Men blir det mer løft?

Etter pausen et det klart for nok en rumba. Nå skal vi gjøre et stort sprang i musikkhistorien, og til The Callings låt «Wherever You Will Go» fra 2001. Paret som danser til denne er Eirik & Nadya. Da denne låten toppet hitlistene var Eirik 13 år og sikkert en habil rocker i musikktimene på skolen.
Pål Anders & Anette danser deretter kveldens andre quickstep til «Walking On Sunshine» (Katrina & The Waves), og vi skal tilbake til midten av 80-tallet, nærmere bestemt 1985, og til da Pål Anders var 17 år. Tipper at han allerede da var ihuga motorentusiast!
Så skal vi tilbake til da Venke var 14 år, og låten «Save The Best For Last» (Vanessa Williams) som hun og Egor skal danse rumbaen deres til ble gitt ut i 1992, og den kom helt opp på 4.plass på den amerikanske Billboardlisten, og nådde dermed jenterommet på Birkeland også.

Kim-Daniel & Elena danser rumba til en av Backstreet Boys’ største hiter, og min favoritt blant kveldens låter, «I Want It That Way» fra 1999. Husker det var en stor hit i mitt klasserom, og sikkert i Kim-Daniels og, men kanskje mest for jentene?

Siste par på parketten er Kathrine & Tom-Erik, som hittil er årets eneste par som har fått 10er i standard. Blir det en ny i kveld? De danser hvertfall quickstep til en låt som var populær da Kathrine var 14. Det er Nice Little Penguins’ sin «Flying» fra 1994.

Og så blir det mye rosa og 80-talls glamour når Guri & Carsten skal på skoleball!

Hvem tror du topper dommernes resultatliste på lørdag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.