Innlegget om generalprøven på lørdag ble så kort siden tiden var knapp før sendingen begynte. Så her følger en lengre rapport med bilder fra både prøver og selve sendingen.

Generalprøven startet 17.15, og da skulle hele kveldens sending sitte perfekt.
Først skulle Katrine og Yngvar entre parketten, og ønske velkommen til den store happeningen i årets sesong – finalen!

Og deretter skulle jo alle de utstemte danse programmet i gang, og ende opp i en forrykende fellesdans til «La det swinge». Kveldens første gåsehud var dermed et faktum!

Deretter var det tid for å få de viktigste personene ut på parketten.
Det er ikke bare bare å gå ned trappa når du ikke aner hvor du skal gå etterpå, men på tredje forsøk gikk og sto alle slik de skulle, og vi kunne gå videre i programmet.

Nervene er jo naturlig nok ikke fullt så tilstede på en prøve som når det er live. Men alikevel var det kjempegøy å stå bak orkesteret og gardinet i trappa og høre Stemmen ønske velkommen til programledere og deltakere.

Når alle hadde kommet seg ned trappa var jo ikke det den mest spennende plassen å henge, så da tok jeg turen ned bak scenen hvor Katrine står mens det danses, og der hvor de kommer løpende etter endt dans før de kommer til bakrommet.
Med smale ganger, skumle trapper, lange kjoler, høye hæler og løping er det godt det ikke kommer alvorlige skader!

Så var det dags for å snike litt i kulissene på bakrommet. Ikke nødvendigvis så glamorøst som det ser ut på tv, men her holder Yngvar fortet, og deltakerne slapper av mellom slagene, mens de selvsagt følger med på monitorene hva som skjer ute på parketten!

Når to par skal danse tre danser kreves det hurtige kostymeskift og kjappe frisører og sminkører. Utrolig hvor fort det kan skiftes fra elegant slowfox antrekk til skidress og gulltights! Her må Skal vi Danse ha landets beste folk i alle ledd!

Men det er ikke bare deltakerne og programlederne som må pyntes på. Også dommerne trenger litt sminke før de skal innta de tusen hjem i HD kvalitet.

Katrine hadde nydelig kjole fra Cecilie Melli under finalesendingen.

Showdansene i finalen skal være kronen på verket i deltakernes Skal vi danse karrierer. Dette er dansene publikum husker når de tenker tilbake på tidligere sesonger, og her kan kjendisenes egne karrierer blandes med dans. Hvem husker ikke Tore Andres samba fotball? Katrine som country girl i Superfinalen. Mona som kom dalende ned fra taket med alle diamanter som kan tenkes, og ikke minst Åsleiks skuespill prestasjoner som Chaplin i fjor.

Kari & Egor hadde tenkt i disse baner da de startet med å hoppe ned trappa i ekte kulekjørings stil, og da stavene var kastet bar det over i et akrobatisk nummer som jeg syns dommerne kunne funnet frem fire 9ere for!

Atle & Mariannes shownummer skulle avslutte den syvende sesongen av Skal vi danse. På forhånd hadde jeg sett for meg et eller annet rocka innslag med en sangstrofe eller to. Men da jeg leste at musikken var fra Pirates of the Caribbean ble showdansen som forventet! Et flott, fargerikt show som sikkert er inspirert av Mariannes tid i Rhythm, og det spørs om det ikke blir Atle som får telefon, og ikke Johnny Depp dersom det skulle bli en fjerde sjørøverfilm…

Selv om publikum kanskje husker showdansene best til slutt syns jeg Cha cha chaen var det største høydepunktet under finalen, og den dansen jeg husker best!

Gratulerer igjen til Atle & Marianne! Og jeg syns jo det var ekstra stas at Marianne endelig fikk vist sine danseferdigheter gjennom en hel sesong, og ikke bare tre program som de foregående sesongene!

Tusen takk for nok en flott sesong! Har vært supert å følge med i år igjen, og jeg satser på å få være ringside når det forhåpentligvis blir sesong 8 høsten 2012! Og ikke minst håper jeg på en ny Superfinale rundt juletider neste år med Carsten & Elena, Åsleik & Nadya, Atle & Marianne og neste års vinner!

 

2 comments on “Rapport fra finalekulissene – Skal vi danse 2011”

  1. Takk Lene 🙂 Det må ha vært veldig gøy å være der på lørdag, og kunne se alt sammen live. Tenk at enda en sesong er over… Hørte Carsten ikke ville være med i noen superfinale mot Atle, da brakk han heller leggen sin, hehe. Har ikke på følelsen at det vil bli flere superfinaler, men tar gjerne i mot om det kommer!

    Men Atle bør værer programleder neste år, helst seriøst.

  2. Det var helt supert å være tilbake, og være med på avslutningen. Og kjempegøy at så mange av de tidligere vinnerne var tilbake. De to foregående finalene rangeres over denne for min del siden da var det begge mine favoritter som vant. Men slik som sesongen var i år kunne det ikke bli noen andre vinnere enn Atle & Marianne. de har vært suverene fra første steg!

    Tror faktisk Carsten & Elena hadde sagt ja til en superfinale om forespørselen kommer, men hvis ikke hadde kanskje Mia & Glenn Jørgen stilt som stand in 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.