Debatten har rast den siste uka, skal Carsten & Katrine få delta i VM i dans for seniorer? Ja mener trener Tor Fløysvik, nei skriker Norges Danseforbund.. Hva er det egentlig som skjer?

Det hele startet etter fjorårets Skal vi danse var over. Carsten hadde vunnet, og Katrine & Egor hadde deltatt i Nordisk Mesterskap med Tor som trener.

Han hadde nå en ny ide, hva om man kobler to Skal vi danse vinnere sammen, lar dem trene knallhardt i 9 måneder, og lar dem prøve seg i VM for seniorer over 35, altså dansens old boys klasse?
Katrine tente på ideen med en gang, og fikk overtalt Carsten til å danse et år til. TV2 kastet seg på, og vil rundt juletider sende programmet «Hjelp – Vi skal til VM».
Sammen med Elena og Egor som koreografer har Carsten & Katrine trent siden februar. Deres første offentlige opptreden var Gullruten i mai i år, og det var da prosjektet ble avslørt for pressen.

Siden den gang har det vært nok så stille rundt saken, men etter at de danset latindelen i NM arrangementet i Bergen for to uker siden har debatten blusset opp. Danseforbundet mener de ikke holder høyt nok nivå på dansen, og påstår at TV2 prater som om Carsten & Katrine er det beste paret Norge har til å representere VM.


Spør du meg, så vil jeg påstå at alle skjønner at man ikke blir verdensmester i noen som helst idrett av å trene i 9 måneder! I alle intervjuer jeg har sett Katrine og Carsten i, har de presisert gang på gang at de skal delta i klassen for de over 35 år, altså ikke klassen for de vanlige profesjonelle danserne. I tillegg sender ikke Norge deltakere til VM i denne klassen, og dermed er det heller ingen som blir tatt fra noe plass for at Carsten og Katrine skal få delta.

Kritikken har tatt hardt på Katrine som i helgen uttalte til God kveld Norge at «Dette er krenkende og injurierende, og veldig underlig siden jeg regner med at ledelsen i dette forbundet ønsker å være gode forbilder for unge dansere.» Fløysvik går så langt som å si at dette er mobbing av danseparet.

De siste dagene har artiklene om deltakelse eller ei avsløst hverandre i media, og siste variant er at Danseforbundet går ut med at de ikke får delta om ikke de melder dem på.

Tor skriver imidlertid i kveld på sin Facebook profil at Carsten & Katrine er motivert for mer dansing. De har trent som normalt i dag, og vil fortsette treningen fremover. Om det blir VM er fortsatt noe usikkert, men hvis ikke finnes det i følge Tor, «et hav av andre konkurranser» de kan delta i.

(Foto: Urke, Dagbladet)

Personlig syns jeg Danseforbundet opptrer høyst uproffesjonelt, og barnslig utfra det som har kommet frem i media. Skal vi danse, og kjendiser som Katrine og Carsten, har bidratt til svært stor oppmerksomhet til dansesporten. TV2 har fremmet dans på en fremragende måte med Skal vi danse, som fenger i overkant av 700 000 nordmenn hver eneste helg de siste fem årene. Den vanlige mannen i gata har fått et stort innblikk i sportsdansens verden, og danseskolene melder om økt pågang når danseprogram sendes på tv. Er ikke dette bare positivt? Så lenge Carsten & Katrine ønsker å bli med i eksprimentet for å se hvordan to amatører kan hevde seg sammen med dansere som har trent hele livet, syns jeg forbundet burde se positivt på det, og være glad for all oppmerksomheten deres idrett får i pressen. Dans er en sunn, og positiv idrett, og jo flere som får innblikk i den, jo bedre spør du meg!

Heia Carsten, Katrine, Elena, Egor, Tor og TV2!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.