Store norske leksikon definerer Wienervals slik:
«Wienervals, betegnelse for vals utviklet musikalsk i Wien ca. 1830 etter forbilde av Carl Maria von Webers Aufforderung zum Tanz (1819) og gitt sin klassiske utforming av J. Lanner og J. Strauss d.y. Som selskapsdans karakterisert ved sin livlige, men flytende eleganse og fortløpende dreininger vekselvis til høyre og venstre.»

At det var dette de drev med i ville vesten var nytt for meg, men før deltakerne skal danse wienervals så skal de danse en individuell dans slik som de pleier – og den skal være preget av cowboy og vill vest!

Ukens danser og musikk ser slik ut:

Kim-Daniel & Elena skal danse paso doble til Ennio Morricone – «The Good, the Bad and the Ugly»

Eli & Bjørn danser vals til The Forester Sisters – «Their Hearts Are Dancing»

Eirik & Nadya danser quickstep til Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Askil Holm – «The Gambler»

Venke & Egor danser paso doble til Santa Esmeralda – «Don’t Let Me Be Misunderstood»

Kathrine & Tom Erik danser slowfox til Ashley Monroe – «You Ain’t Dolly [And You Ain’t Porter]» – Duet with Blake Shelton

Når disse fem dansene er unnagjort, så skal det danses wienervals. Denne dansen har ikke vært brukt i Skal vi danse på mange år, og før første gang i år får vi se alle de fem gjenværende parene på parketten samtidig. Wienervalsen skal danses til Madrugada – «Lift Me» (Duet w/Ane Brun)

Som vanlig er det utrolig viktig at du stemmer på dine favoritter. Når de nå bare er fem par igjen i konkurransen er sjansen stor for å havne i den beryktede danseduellen. Og når kvelden er over står vi kun igjen med 4 par…

Bortsett fra meg – hvem må ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.