Blant årets 12 proffdansere finner vi mange gamle kjente ansikter men også noen nykommere. Hele fire stykker deltar i sin første dansesesong!

Årets dansepar:

Stian & Alexandra
Alexandra deltar som danser for 7.gang, og var med som dommer i 2008. Hun vant sesong 2 med Kristian Ødegård og har siden den gang deltatt med Hallvard Flatland, Stig Henrik Hoff og Lars Bohinen som alle kom på en hederlig 3.plass. Hun steppet inn som supervikar da Olga skadet seg i 2013 og  overtok Jarl Goli fra program to til de røk ut fire programmer senere, og i fjor var det Zahid Ali som var hennes dansekonge.

PelleK & Anette
Tredje sesong for Anette i dansesirkuset. Først danset hun med Pål Anders Ullevålseter og i fjor med Idar Vollvik.

Pascal & Mai
Mai er eneste kvinnelige nykommer i årets sesong. Hun er Norgesmester for junior i 2008 og vunnet flere ungdomsmesterskap i Tyskland. Så Pascal er helt sikkert i trygge hender.

Christopher & Maria
Maria vant Skal vi danse sammen med Tshawe Baqwa i 2008, og har siden danset med Tor Endresen, Lars Erik Blokkhus og i fjor med André Villa

Adelén & Benjamin
Halvparten av de mannlige proffdanserne er Skal vi danse debutanter, og en av dem er Adeléns partner Benjamin. Han kommer fra Sverige og har konkurrert på elitenivå i flere år og ble blant annet svensk juniormester i 2009. Nå gjenstår det å se om han lykkes like bra som fjorårets svenske nykommer som endte på 3.plass med Linnéa Myhre!

Gunvor & Kai Andrè
Kai André deltok i Skal vi danse for første gang i fjor, og da danset han med Caroline Berg Eriksen alias Fotballfrue. Den gang endte det med fire lørdager på parketten. Forhåpentligvis blir det flere i år!

Gitte & Andre
Årets andre mannlige nykommer på parketten er Andre som blant annet har vært på landslaget i sportsdans. Bergensere med Nilsen til etternavn har gjort det skarpt i denne konkurransen før, så kanskje nok en pokal kommer hem te Bergen?

Gro-Helen & Ivo
Den siste nye danseren i år er Ivo fra Tsjekkia. Han har tidligere deltatt i bl.a VM i latindans og er nå instruktør for Vi danser i Oslo.

Foto: TV 2s pressebilder

Samuel & Marianne
Marianne går i høst inn i sin syvende sesong på rad! Hun startet Skal vi danse karrieren med Ole Klemetsen i 2009, og har siden danset med Cato Zahl Pedersen, Atle Pettersen, Stein Johan Grieg Halvorsen, Tom Nordlie/Rein Alexander og Kash King. Og ble for alvor kjent for publikum da hun vant sammen med Atle i 2011.

Therese & Mads
Therese var med i de fire første sesongene før hun tok en Skal vi danse pause og gjorde comeback i 2013. Hun har gjennom årene danset med Tom A Haug, Eirik Newth, Finn Christian Jagge, Mikkel Gaup, Carl I Hagen og Per Heimly.

Katarina & Tom-Arild
Årets comebak er definitivt Tom-Arild. Han deltok i den aller første sesongen og kom da til finalen med Guri Schanke, og deltok året etter med Trude Mostue. Siden den gang har han danset i utallige musikaler, og nå i høst er det altså Katarina Flatland som er hans utvalgte kjendispartner. Klarer hun slå farens tredjeplass fra 2009?

Ida Maria & Glenn Jørgen
Siden Nadya står over høstens sesong er Glenn Jørgen nå den eneste som deltar i sin åttende Skal vi danse sesong (av 11). Han deltok for første gang i 2007 med Mona Grudt, som han også vant superfinalen i 2008 med, og siden har han danset med Mia Gundersen, Anne Marie Ottersen, Anna Anka, Lillian Müller, Linda Johansen og i fjor med Line Verndal.